CASCO biztosítás kalkulátor

Mi a CASCO biztosítás?

A CASCO biztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással szemben a saját hibás töréskárok, természeti károk, illetve lopáskárok esetén térít. 

A CASCO biztosítások ma már elég széles körben variálhatók, így mindenki megtalálhatja a számára optimális biztosítási fedezetet nyújtó CASCO terméket. Az autó CASCO a legismertebb, de van hajó-CASCO, légijármű-CASCO, stb. is.

A biztosítási piacon elérhető már a teljes CASCO biztosítás mellett a rész CASCO fedezet is (csak lopás vagy törés kockázat), de köthetünk öreg autókra is már CASCO biztosítást, illetve „márka CASCO” biztosítások is elérhetőek.

CASCO biztosítási módozat esetén a kárgyakoriság elég magas, ezért nem a legolcsóbb biztosítás. Új autókra feltétlenül érdmes megkötni, autó hitel igénybevétele esetén a finanszírozó általában kötelezően előírja a CASCO biztosítás megkötését. A CASCO biztosítás díját a gépjármű értéke, a gépjármű gyártmányának kárgyakorisága, illetve a választott önrészesedés határozza meg leginkább.

CASCO önrész

Az önrészesedés esetén a kár mértékét százalékosan és fix összegben is meghatározzák, kár bekövetkezésekor a magasabb értéket veszik figyelembe. (pl. kár 10%, de min. 100.000 Ft önrész esetén , ha a kár 2.000.000 Ft, akkor az önrész mértéke 200.000 Ft lesz.  Ha a kár ugyanennél az önrésznél csak 500.000 Ft, akkor az a biztosító társság 100.000  önrészt von le a kártérítés összegéből.)

CASCO biztosítás által fedezett kockázatok

Elemi kár: tűz, villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15m/mp sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által gépjárművünkben vagy tartozékaiban okozott kár.

Töréskár: baleseti erőhatás által keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás, gépjárművünkben vagy tartozékaiban okozott kár.

Lopáskár: gépjárművünk ellopása vagy elrablása, vagy tartozékainak részlopása, rablása esetén okozott kár. A biztosító társaság a kár esetén vizsgálja az előírt védelmi előírások betartását, valamint a szükséges papírokat és tartozékokat bekéri (pl. pótkulcs, forglami, törzskönyv)

Üvegtörés kár: baleseti erőhatás által keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás, gépjárművünkben vagy tartozékaiban okozott kár.

CASCO biztosítás kizárásai általában

 • lejárt forgalmi engedéllyel közlekedő autóban keletkezik kár
 • gyógyszer, kábítószer, alkoholos befolyáltság alatt okozunk kárt
 • súlyos gondatlanság, jogellenes, szándékos károkozás
 • a gépjárművet nem rendeltetésszerűen használták, műszaki állapotát elhanyagolták
 • védelmi berendezés nem megfelelő megléte esetén

CASCO biztosítás területi hatálya

Általában Európa teljes területére kiterjed, egyes biztosító társaságoknál Törökország területére is. Általában nem terjed ki a fedezete a volt Szovjetunió területére, kivéve Észtország, Lettország és Litvánia területét.

CASCO biztosítás megkövetelt védelmi előírások

CASCO biztosítás kalkulátor használatával a választott CASCO biztosítás esetén a program biztosító társaságonként megadja a szükséges vagyonvédelmet, ennek hiányában általában lopás kockázatot kizárják. Megkövetelt védelmi előírások általában:

 • gyári vagy utólagosan beépített indításgátló (immobilizer)
 • gyári vagy utólagosan beépített riasztó
 • riasztó és immobilizer együttesen
 • GPS
 • rablásgátló
 • mehanikus védelem (kormányzár, váltózár)

Fontos: a védelmi berendezéseknek MABISZ által minősítettnek kell lenniük. Adott védelmi berendezés beszerelése esetén a biztosító társaság kedvezményt ad (pl. GPS 10-20%)

Tipp: Több autó esetén kössön flotta CASCO biztosítás szerződést.

Hasznos tanácsok CASCO Biztosítás esetén

Ne hagyjuk, felejtsük az autónkba:

 • ne hagyjuk gépjárművünkbe az autó forgalmi engedélyét, törzskönyvét, személyes iratokat
 • ne hagyjuk gépjárművünkbe a slusszkulcsot, pótkulcsot
 • ne hagyjuk gépjárművünkbe a riasztót, indításgátló leírását, indításgátló póttávirányítóját, kapunyitót

mert lopáskár esetén a fentieket a kárszakértőnek le kell adnunk, ennek hiányában elutasításra kerülhet a kárunk kifizetése.

Apróbb koccanás, vagy defekt esetén a kiszálláskor mindig vegyük ki az indítókulcsot, mivel sok esetben trükkös tolvajok áldozata lehetünk.

Gépkocsink indítókulcsának elvesztését azonnal jelenteni kell a biztosító társaságnak, mivel előírhatja a teljes zár cseréjét, megelőzendően egy gépjármű lopáskárt.

Használt autó vásárlása esetén érdeklődjünk a beépített extra tartozékok listájáról, mivel a legtöbb CASCO biztosítás csak az alapfelszereltséget biztosítja, az extra - utólagosan beszerelt tartozékokat pl. alufelni, légkondi - nem, csak külön díj megfizetése mellett. Amennyiben nem tudjuk ezt megállapítani és gépjármű kereskedésben várásoljuk az autónkat, kérhetünk egy eurotax értékelést, amelyből egyértelműen kiderül gépjárművünk felszereltsége.

Ha új CASCO biztosítás szerződést köt, de másik biztosítónál, akkor a régi biztosítójától kérhet casco biztosítás igazolást a kármentes időszakról, mivel a casco biztosítás bónusz az új CASCO biztosításnál is érvényesíthető a legtöbb helyen.

Kötelező biztosítás kötése esetén érdemes casco biztosítás díját is együttesen kiszámolni, mivel együttkötésre a legtöbb biztosító társaság kedvezményt biztosít.

All-in, az Ön gépjárművének is!

2013. október 13., vasárnap - kategória: AEGON hírek, CASCO biztosítás hírek

Aegon Biztosító társaság újabb innovatív termékkel lépett piacra, az ALL-IN gépjármű biztosítással. Ennek a biztosításnak lényege, hogy a a egy limitált casco biztosítási fedezet mellé több kiegészítő biztosítást is az ügyfelek saját maguk állíthatnak össze, amelyek díjai igen kedvezőek. Az alap casco biztosítás azonban töréskár eseén csak egy megadott limitösszegig téríti meg a károkat OPTI és a MAXI csomagban, illetve a MINI csomag nem tartalmazza azt.

 

Az ALL-IN gépjármű biztosítás mellé az alábbi kiegészítő szolgáltatások vehetőek igénybe:

Gyermekfelszerelés-biztosítás

A gépjárműben szállított, legfeljebb 6 éves gyermek kényelmét és biztonságát szolgáló gyermekfelszerelésekben (pl. babakocsi, gyerekülés), valamint a gyermek etetéséhez és biztonságához használt elektronikai felszerelésekben (pl. bébiőr, ételmelegítő), töréskár, elemi és tűz kár miatt bekövetkező sérülésekre, illetve ezen tárgyaknak a gépjármű eltulajdonításából adódó kárára vonatkozik.

Biztosítási összeg: 150.000 Ft / év
Éves díj: 3.800 Ft

Rágcsálókár-biztosítás

Megtérítjük a biztosított vagyontárgy motorterében található berendezések, alkatrészek rágcsálók által okozott kárainak helyreállítási vagy pótlási költségeit. (Rágcsálónak tekintjük az emlősök osztályának rágcsálók rendjén kívül a ragadozók rendjének menyétfélék családjába tartozó kisemlősöket is.)
A működést nem befolyásoló esztétikai jellegű sérüléseket nem térítjük.

Biztosítási összeg: 100.000 Ft / év
Éves díj: 4.000 Ft

Rendszám- és forgalmi engedély pótlás- biztosítása

A rendszám és forgalmi engedély ellopása vagy elvesztése esetén az okmányirodai költségek fedezetére

Kártérítéshez be kell mutatni: a rendszám és a forgalmi engedély eltűnésének bejelentéséről szóló rendőrségi okirat másolatát és a pótlásról kiadott határozatot.

Biztosítási összeg: 20.000 Ft / év
Éves díj: 1.200 Ft

Kisállat balesetbiztosítás

Arra az esetre, ha a szerződő tulajdonában vagy tartásában lévő kutyát vagy macskát szállító járművet olyan töréskár, elemi vagy tűzkár éri, melynek következtében a kisállat kezelést igénylő sérülést szenved.
Számla ellenében megtérítjük a kisállat állatorvosi kezelését.

Biztosítási összeg: 50.000 Ft / év
Éves díj: 1.800 Ft

Járművön kívül szállított szabadidős felszerelések biztosítása

A gépjárműre szabályosan felszerelt és a szerződő tulajdonában lévő sporteszközökre, illetve azok rögzítésére szolgáló felszerelésekre terjed ki, amennyiben a gépjármű töréskárt, elemi és tűzkárt szenved, és emiatt a sportfelszerelések sérülnek, megsemmisülnek.

Szolgáltatási feltétel: ugyanazon káreseménnyel összefüggésben a szabadidős felszerelést szállító gépjármű is sérül.

Biztosítási összeg: 250.000 Ft / év
Éves díj: 4.500 Ft

Vadkár-biztosítás (szemleköteles)

Vaddal történő ütközés következtében, a gépjárműben keletkezett műszakilag azonosítható károk esetén az alábbi feltételek szerint térítünk.

Biztosítási összeg: 500.000 Ft / év
Éves díj: 5.000 Ft

Kátyúkár-biztosítás (szemleköteles)

Arra az esetre, ha a jármű kátyúba fut, és emiatt futóműve vagy kormányműve megsérül.
Biztosított vagyontárgyak: az első és hátsó futómű, illetve annak tartozékai (ideértve a gumiabroncs, keréktárcsa, fékberendezés, lengéscsillapítók, hátsó hídtest, stb.) valamint a kormánymű és annak tartozékai.

Biztosítási összeg: 30.000 Ft / év
Éves díj: 3.000 Ft

Utasbiztosítás

Külföldi tartózkodás alatti megbetegedés vagy baleset miatti azonnali orvosi ellátás, valamint a poggyász külföldön történő eltulajdonítása esetére.

Éves díj: 3.600 Ft / fő
Poggyászbiztosítás

A gépjármű lezárt részében tárolt vagyontárgyakhoz A poggyász sérülése, elemi vagy tűzkár, lopás esetére. Csak Magyarországon érvényes.

Biztosítási összeg: 50.000 Ft

Balesetbiztosítás

Arra az esetre, ha a gépjármű vezetője és/vagy utasa a baleset következtében egy éven belül életét veszti, vagy maradandó egészségkárosodást szenved.

Biztosítottak: a gépjármű vezetője és a gépjárműben utazók.

Gépjármű Assistance szolgáltatás

Európán belüli baleset, műszaki hiba vagy önhiba következtében fennálló menetképtelenség esetén a helyreállításban, a gépjármű ellopása esetén a jármű utasainak továbbutazásában nyújt segítséget.

Éves díj: 5000 Ft

MAXIMÁLIS TÉRÍTÉSI HATÁROK KÁRESEMÉNYENKÉNT
Belföld (bruttó)     Külföld (EUR)
Helyszíni javító küldése     20 000 Ft     200 EUR
Szállítás autómentővel, tárolás     50 000 Ft     200 EUR
Kisegítő elutazás + továbbutaztatás szervezése busszal vagy vonattal*     30 000 Ft    200 EUR
Szállás*     10 000 Ft / éjszaka, max 3 éj     150 EUR /éjszaka, max 3 éj
Telefonon keresztüli segítségnyújtás és idegen nyelvű vésztolmácsolás     szolgáltatás     szolgáltatás
Kulcs elvesztése, zár kinyitása, javítása     20 000 Ft     150 EUR
Kölcsön gépjármű*     14 500 Ft/ nap, de max 3 nap     150 EUR / nap, de max 3 nap
Útvonal és utazási tanácsadás     szolgáltatás     szolgáltatás
Üzenetközvetítés     szolgáltatás     szolgáltatás

*Csillagozott szolgáltatások esetén egy káreseménnyel összefüggésben csak egy szolgáltatás vehető igénybe.

Láthatjuk, hogy lényegében az összes önállóan megköthető további biztosítási módozat megkötehető a gépjármű biztosítás mellé, ezáltal egy kedvezőbb csomagajánlatot kapunk.

 

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio