Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Jön a díjhirdetési dömping a kötelező biztosításban?

2012. december 29., szombat

Januártól változik a kötelező felelősségbiztosítás rendszere, a biztosítók már nemcsak évente egyszer, október 30-án, hanem év közben bármikor hirdethetnek új tarifát. A kgfb-törvény szerint ez az új tarifa a meghirdetéstől számított hatvanadik napon lép életbe. Fontos elvárás az is, hogy ne legyen indokolatlan különbség az új és a meglévő ügyfelek díja között. Az adott biztosítónak gondoskodnia kell arról, hogy az autós minden korrekciós tényezőt megismerhessen. Illetve, az új díjtarifát ezentúl nem a két országos napilapban, hanem a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), valamint a biztosító saját honlapján jelenik majd meg. Az ügyfél újonnan megkötött biztosítás tarifája egy évig nem változik attól függetlenül, hányszor csökkenti vagy növeli közben a díjat az adott biztosító.

Tiltakoznak a biztosítók a kötelezőről szóló törvény módosítása ellen

2012. november 16., péntek

Tiltakozik a Magyar Biztosítók Szövetsége a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009.évi LXII. törvény (KGFB-törvény) módosító javaslatai ellen, ugyanis azt a polgári törvénykönyvbe ütközőnek, illetve az EU-s gyakorlattal ellenkezőnek tartják. Az egyik javaslat szerint egy káresemény következtében megsérülő gépkocsival kapcsolatban csak akkor lehet gazdasági totálkárt megállapítani, ha a jármű számlával igazolt javítási költségei elérik az autó balesetkori forgalmi értékének nyolcvan százalékát. Ha a törvénymódosítás életbe lépne, a fogyasztók érdekei sérülnének, hiszen nagyon magas arányú kár esetén is meg kellene javíttatniuk a gépkocsit. Illetve a törvény módosításának következtében a hazai gépjárművek átlagéletkora – amely ma tizenkét év – tovább emelkedne.

PSZÁF betiltotta a bónuszvédelem kiegészítő kötelező biztosítás kötését

2012. november 12., hétfő

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 4 biztosító társaságnál, illetve egy alkusznál betiltotta a "bónuszvédelem" kiegészítő biztosítás kötésének lehetőségét. Az érintett biztosító társaságok a Generali, Genertel, Wabard és a KÖBE Kölcsönös Biztosító Egyesület.

A KGFB online, elektronikus kedvezmény - nem mindenkinek!

2012. november 03., szombat

A KGFB 2013. évi tarifái között az egyik legnagyobb kedvezmény, amely mindenki számára elérhető az online, elektronikus kedvezmény. Sokan választják ezt, hogy díjat tudjanak csökkenteni, azonban nem szabad mindenkinek bevállalni ezt a kötöttséget, mivel biztosító társaságonként más és más "feladatokat" rónak az ügyfelekre.

Joomla SEF URLs by Artio