Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Online sokkal egyszerűbben köthetünk kötelezőt

2013. január 14., hétfő

2013-tól a biztosítók nem október 30-án, egyszerre jelentkeznek majd az új tarifákkal, hanem az év során bármikor meghirdethetik a díjakat. A kötelező díjai évről évre csökkennek, de a tavalyi év januárja óta a baleseti adóval is számolnunk kell. Érdemes rendszeresen átböngésznünk az új ajánlatokat, ha szeretnénk a lehető legkevesebbet fizetni. Vessük össze jelenlegi biztosítónk legújabb ajánlatát a többivel, és döntsünk, hogy maradunk-e vagy váltunk. Bár a kötelezőváltás jelent némi plusz munkát, érdemes belevágni. Az internetes biztosításkalkulátorok segítségével ráadásul lecsökkenthetjük az erre szánt időt és fáradságot, és ki sem kell mozdulnunk otthonunkból a biztosítóváltáshoz, hiszen azt egyszerűen, online is megtehetjük.

A kötelező mellé érdemes cascót is kötni

2013. január 13., vasárnap

A kötelező biztosítás csak a vétkes autós által okozott károkat téríti meg baleset esetén, így ha szeretnénk felkészülni a többi kellemetlenségre is, a kötelező mellé érdemes cascót kötnünk. E biztosítási forma fedezi a járművünkben keletkezett, lopásból, törésből, rongálásból, tűzesetből eredő károkat, valamint kiegészítésként akár a poggyászkárokat is. Mivel a gépjárműkár gyakori, a magas kockázat miatt a casco drága biztosítási formának számít. Azonban még mindig jobban megéri így, mintha magunknak kellene megtérítenünk az autóban esett kárt. A casco díja 2006-tól kezdve évről évre csökken, azonban 2013-tól adóval terhelik meg ezt a biztosítási formát, így az autósok nem élvezhetik felhőtlenül a kedvező árakat.

A kötelező biztosítást terhelő baleseti adó 2013-ban

2013. január 11., péntek

Az idei kötelezőváltáskor már nemcsak a felelősségbiztosítás díjával, hanem az azt terhelő baleseti adóval is kalkulálnunk kell. 2012. január 1-jétől vezették be a baleseti adót, amelyet minden olyan gépjármű-tulajdonosnak kötelező befizetnie, aki gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezik. Erre az adófajtára vonatkozó rendelkezéseket a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (Neta törvény) foglalja össze. Az adó mértéke megegyezik a felelősségbiztosítás éves díjának harminc százalékával, azonban legfeljebb naponta 83 forint lehet. Mivel a kötelező biztosítási díj adja az adó alapját, nem mindegy, annak mekkorák a költségei.

Máris itt az első évközi díjhirdetés!

2013. január 07., hétfő

Astra Biztosító új tarifákkal jelentkezik március 12-től

Nem kellett sokat várni a törvény adta lehetőségek szerint, mivel 2013. január 4-én az ASTRA Biztosító 2013. március 12-i hatállyal új évközi díjat hírdetet a kötelező biztosításban. A törvény 2013. január 1-től engedi meg a biztosító társaságok számára, hogy évközben is díjat hirdethessenek a KGFB esetében, azonban azt 60 nappal korábban közzé kell tenniük.

Az ASTRA Biztosító által közzétett évközi díjhirdetést az indokolta, hogy a kampány időszakban (2012. november) jelentős mértékben emelte az index díjakat a meglévő ügyfelei esetében, ezáltal jelentős ügyfélet veszítve. A most meghirdetett díjtarifa struktúrális változásokat nem tartalmaz a korábbi tarifától, azonban az index díjak kedvezőbb lettek a korábbi díjtarifához képest, valamint +15%-os megemelt szolgáltatású ingyenes élet és baleset biztosítást tartalmaz az ügyfelek számára. További változás még, hogy a PSZÁF ajánlása szerint a tarifából kikerült a károkozói pótdíj is.

2013. január 4-én meghírdetett ASTRA Biztosító évközi KGFB tarifa letöltése

Jön a díjhirdetési dömping a kötelező biztosításban?

2012. december 29., szombat

Januártól változik a kötelező felelősségbiztosítás rendszere, a biztosítók már nemcsak évente egyszer, október 30-án, hanem év közben bármikor hirdethetnek új tarifát. A kgfb-törvény szerint ez az új tarifa a meghirdetéstől számított hatvanadik napon lép életbe. Fontos elvárás az is, hogy ne legyen indokolatlan különbség az új és a meglévő ügyfelek díja között. Az adott biztosítónak gondoskodnia kell arról, hogy az autós minden korrekciós tényezőt megismerhessen. Illetve, az új díjtarifát ezentúl nem a két országos napilapban, hanem a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), valamint a biztosító saját honlapján jelenik majd meg. Az ügyfél újonnan megkötött biztosítás tarifája egy évig nem változik attól függetlenül, hányszor csökkenti vagy növeli közben a díjat az adott biztosító.

Joomla SEF URLs by Artio