Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Időben fizessük be a díjat!

2013. január 24., csütörtök

A kötelező biztosítás esetében a biztosítási díj időben történő megfizetése a jelenlegi rendelkezések alapján az ügyfél feladata és felelőssége. Ennek alapján, ha a biztosító társaság - legyen új szerződés első díjrészletéről vagy folytatólagos díjről - nem küldi meg a csekket vagy díjbekérőt, az ügyfelek számára lehetőségként marad a banki utalás vagy az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában történő készpénzes befizetés.

Még mindig a bónusz besorolás a gond

2013. január 23., szerda

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) 6 biztosító társaságot kötelezett ismételt díjhirdetésre, mivel a bónusz-malusz besorolással kapcsolatban a meghirdetett tarifák nem feleltek meg a jogszabályoknak. Az érintett biztosító társaságok: Allianz, Generali, K&H, KÖBE, Posta és a Wáberer biztosítók. Ezek a biztosító társaságok január 18-tól nem fogadhatnak meg az ominózus tarifa alapjűn új KGFB szerződést, illetve legkésőbb 2013. január 31-ig új tarifát kell közzé tenniük.

Személyi sérülés kötelező biztosítás terhére

2013. január 19., szombat

A személyi sérüléssel járó balesetek leggyakoribb formája a közúton történő  autóbaleset,amelyben az összes sérülést elszenvedő károsultat megilleti a kártérítés. A vétkes autóvezetőn kívül mindenkit, tehát a vétkes utasait, a vétlen autó sofőrjét és utasait, illetve a sérülést szenvedő járókelőket. Személyi sérüléssel járó baleset esetén a kártérítés rendezése legtöbbször a vétkes felelősségbiztosítása terhére történik. Közút balesetnél ezt a vétkes autós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása jelenti. Amennyiben a vétkesnek nincs kötelezővbiztosítása, a kárt a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) fedezi az általa kezelt garancia alapból. Amennyiben közlekedési balesetben vétlen autósként, utasként, kerékpárosként, motorosként vagy gyalogosként személyi sérülést szenvedtünk, kártérítési igénnyel kell élnünk a vétkes biztosítója felé. Az igény benyújtásához szakértői, azaz ügyvédi segítségre lesz szükségünk, hiszen a folyamat és a dokumentum szakszerű benyújtása jogi, biztosítási és adóügyi ismereteket igényel.

Ki válthat év közben kötelező biztosítási szerződést?

2013. január 15., kedd

Valamennyi gépjármű-tulajdonosnak tudnia kell, hogy gépjárművének érvényes kötelező biztosítással kell rendelkeznie, amit már a vásárlás napján köteles megkötni a tulajdonos. Személyautó, vagy nagyobb tehergépjármű esetében rendelkeznünk kell kötelező gépjármű felelősségbiztosítással, de motorkerékpárunk, vagy a rendszám nélküli robogónknak sem közlekedhet kötelező biztosítás nélkül.

9 biztosító hírdetett új tarifát január 2-val

2013. január 14., hétfő

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ajánlása alapján január 2-val 9 biztosító hírdetett új kötelező biztosítási tarifát 60 napos határidővel. A díjhírdetés oka, hogy a PSZÉF kifogásolta a biztosító korábbi tarifáiban a rossz bónusz-malusz besorolást és az ezzel elérhető kedvezményeket és pótdíjakat. Nem egy esetben előfordult, hogy B10 esetén is volt lehetőség kedvezőbb díjat elérni, illetve eltérő bónusz fokozatban is ugyanazt a díjat érték el az ügyfelek.

Joomla SEF URLs by Artio