Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Csökkenhetnek a kötelező díjak novemberben

2013. október 11., péntek

Jelentős mértékben is csökkenhetnek a kötelező biztosítás díjai a novemberi kampányban. Ennek oka, hogy év végi, január 1. évfordulós szerződéssel még mindig jelentős számú ügyfél rendelkezik, őket egy időszakos kampányban könnyebb megszólítaniuk a biztosító társaságoknak. Ne felejtsük el azonban, hogy év közben kb. 20%-al már emelkedtek a díjak a tavalyi átlagdíjhoz képes, illetve a 15 biztosító társaság 44 alkalommal tett közzé új biztosítási tarifát, amelyet a törvény január 1-től engedély a számukra.

A HU-GO útdíj

2013. június 07., péntek

A HU-GO útdíj rendszere az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) által létrehozott központi informatikai rendszere a úthasználattal arányos útdíj beszedésére. A rendszer fogja össze a 3,5 tonnánál nehéz gépjárművek regisztrációját, útdíj beszedését és ellenőrzését is. A Hu-Go útdíj egyszerre szolgálja majd ki a hazai és tranzit gépjármű forgalmait is, illetve a viszonylati jeggyel és a GPS navigátorral ellátott gépjárművek nyilvántartását is.

Tehergépjármű útdíj kalkulátor - számoljon!

2013. június 02., vasárnap

A 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek számára az eddigi időalapú díjfizetési rendszer 2013.07.01-től megszünik, helyette bevezetésre kerül a használatarányos útdíjfizetési kötelezettség, az e-útdíj vagy röviden UD. Az útdíj bevezetése nem érinti a személygépjárműveket, a motorkerékpárokat és a 3,5 tonnánál kisebb tehergépjárműveket, nekik továbbiakban is megmarad az e-matrica rendszere, amely időalapú, heti, havi vagy éves viszonylatban lehet online megvásárolni. Az útdíj esetében azonban több szempontot is figyelembe vettek a díjak meghatározásál, így érdemes olyan útvonaltervezővel egybeépített online útdíj kalkulátort használni, amellyel könnyen kiszámolhatjuk a fizetendő összeget.

Emelkednek a kötelező díjak!

2013. április 07., vasárnap

Január 1. óta lehetőségük van a biztosító társaságoknak, hogy év közben módosítsák a tarifájukat. Az eltelt időszakban ezzel a lehetőséggel már minden biztosító társaság élt, így az évközi kötelező biztosítási díjak szinte minden ügyfél esetében emelkedtek, egyeseknél jelentős mértékben.

KGFB kárkifizetések

2013. március 19., kedd

2012. évben a kötelező biztosítási szerződések után a biztosító társaságok összesen 58 milliárd forint kárkifizetést teljesítettek, amely 5,8%-os visszaesés az elmúlt évhez képest. Ez az elmúlt 10 év legkevesebb kifizetett kárösszege ebben a biztosítási módozatban, azonban ez nem valószínű, hogy további díjcsökkenést ereményezne a kötelező biztosítási díjakban, mivel ezen biztosítási módozat díjbevétele 75 milliárd forint alá csökkent, amely majden 13%-os visszaesés.

Joomla SEF URLs by Artio