Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Nem mindenki válthat biztosítót novemberben

2013. október 12., szombat

A novemberi kötelező biztosítási kampány közeledtével egyre-másra záporoznak a hírek majd a kedvező kötelező biztosítás lehetsőségéről, illetve folyamatosan a biztosító váltás fontosságára próbálják majd felhívni a figyelmünk. Érdemes azonban új szerződés megkötése előtt a régi szerződésünket elővenni, mert nem mindeki válthat biztosítót, kötelező biztosítást novemberben! Egy rossz döntés következtében még akár az is előfordulhatm hogy több tízezres vagy akár százezres bírságot, fedezetlenségi díjat kell megfizetnünk, vagy akár érvényes kötlező biztosítási szerződésünk sem lesz. Ezért így járjon el, ha váltáson gondolkodik:

Csökkenhetnek a kötelező díjak novemberben

2013. október 11., péntek

Jelentős mértékben is csökkenhetnek a kötelező biztosítás díjai a novemberi kampányban. Ennek oka, hogy év végi, január 1. évfordulós szerződéssel még mindig jelentős számú ügyfél rendelkezik, őket egy időszakos kampányban könnyebb megszólítaniuk a biztosító társaságoknak. Ne felejtsük el azonban, hogy év közben kb. 20%-al már emelkedtek a díjak a tavalyi átlagdíjhoz képes, illetve a 15 biztosító társaság 44 alkalommal tett közzé új biztosítási tarifát, amelyet a törvény január 1-től engedély a számukra.

A HU-GO útdíj

2013. június 07., péntek

A HU-GO útdíj rendszere az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) által létrehozott központi informatikai rendszere a úthasználattal arányos útdíj beszedésére. A rendszer fogja össze a 3,5 tonnánál nehéz gépjárművek regisztrációját, útdíj beszedését és ellenőrzését is. A Hu-Go útdíj egyszerre szolgálja majd ki a hazai és tranzit gépjármű forgalmait is, illetve a viszonylati jeggyel és a GPS navigátorral ellátott gépjárművek nyilvántartását is.

Tehergépjármű útdíj kalkulátor - számoljon!

2013. június 02., vasárnap

A 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek számára az eddigi időalapú díjfizetési rendszer 2013.07.01-től megszünik, helyette bevezetésre kerül a használatarányos útdíjfizetési kötelezettség, az e-útdíj vagy röviden UD. Az útdíj bevezetése nem érinti a személygépjárműveket, a motorkerékpárokat és a 3,5 tonnánál kisebb tehergépjárműveket, nekik továbbiakban is megmarad az e-matrica rendszere, amely időalapú, heti, havi vagy éves viszonylatban lehet online megvásárolni. Az útdíj esetében azonban több szempontot is figyelembe vettek a díjak meghatározásál, így érdemes olyan útvonaltervezővel egybeépített online útdíj kalkulátort használni, amellyel könnyen kiszámolhatjuk a fizetendő összeget.

Emelkednek a kötelező díjak!

2013. április 07., vasárnap

Január 1. óta lehetőségük van a biztosító társaságoknak, hogy év közben módosítsák a tarifájukat. Az eltelt időszakban ezzel a lehetőséggel már minden biztosító társaság élt, így az évközi kötelező biztosítási díjak szinte minden ügyfél esetében emelkedtek, egyeseknél jelentős mértékben.

Joomla SEF URLs by Artio