Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Az ASTRA Biztosító csődje - mit kell tenniük az ügyfeleknek?

2015. augusztus 31., hétfő

Az egykori piacvezető romániai Astra S. A. Biztosító csődbe ment hazájában. A cég magyarországi és szlovákiai fiókteleppel is rendelkezik, ezért ezen országokban szerződött ügyfeleket is érinti az anyavállalt csődje. Magyarországon mintegy 160.000 kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést, 20.000 lakásbiztosítást és 10.000 casco biztosítási szerződéssel rendelkezik az Astra Biztosító. A jelenlegi szerződéseket újra kell kötni a kötelező biztosítás esetében, és ez valószínűleg díjemelkedést okoz az ügyfelek körében.

Így változik az e-matrica rendszere 2015. január 1-jétől

2015. január 01., csütörtök

Jelentősen megváltozik 2015-től az e-matrica rendszer: a M0-s körgyűrű Budapestnél fizetős lesz, és bevezetik a megyei autópálya-matricát. A magyar autópálya-matrica az M0-s, az M1-es, az M2-es, az M3-as, az M30-as, az M4-es, az M43-as, az M5-ös, az M51-es, az M6-os, az M7-es, az M70-es, az M8-as, az M85-ös, az M86-os és az M9-es autópályákon és autóutakon érvényes a 3,5 tonnánál nem nagyobb össztömeggel rendelkező gépjárművek számára; a nagyobb tehergépjárművek esetében e-útdíjat kell fizetni idén is.

1 napos matricát már nem lehet vásárolni

A magyarországi autópálya-matrica a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáin, kijelölt árusítóhelyein és a benzinkutakon kívül interneten és SMS-ben szerezhető be; az e-matrica egyszerűbb fizetési lehetőséget biztosít. A korábbi évekkel ellentétben 1 napos matricát már nem lehet beszerezni.

 

Kötelező biztosítás kalkulátor 2015 - árgaranciával!

2014. október 29., szerda

kgfb 2015

A biztosító társaságok legkésőbb 2014. november 2-án hirdetik meg a 2015. évi kötelező biztosítási díjkat, amely még mindig csaknem az autósok felét érintik. A jelenlegi jogszabályok alapján a biztosítók már évente több alkalommal hírdethetnek tarifákat, azonban min. 60 nappal előtte közzé kell tenniük, ezért a fenti dátum számukra az utolsó időpont, ha 2015. január 1-től már az új tarifával szeretnének az autósokért versengeni. A kötelező biztosítás 2015. évi díjainak gyors és pontos összehasonlítására, valamint a szerződések azonnali átkötésre az online kalkulátorunk nyújt segítséget az ügyfelek részére. A kötelező biztosítás kalkulátor 2015. évi díjakkal november 3-tól érhető el az oldalunkon, amelynek segítségével teljesen INGYENESEN intézhető a biztosító váltás a következő évre pár perc alatt.

Már nincs kampány a kötelező biztosításban év végén

2014. október 11., szombat

Míg pár éve a november szinte teljes mértékben a kötelező váltásról szólt, addig az idei év lehet az, amikor szinte teljesen elmarad a kampány. Ennek több oka is van. Az első, hogy mióta az évforduló nem mindenkinek esik év végére, így vannak olyanok, akik nem is tudnak ilyenkor váltani.

A biztosítók rájöttek, hogy talán túl sokat fektettek bele a kampányba, és legtöbb esetben nem is térült meg a sokszor országos méretű kampány. Azok, akiknek évközben jár le a biztosításuk, szinte semmiféle ajánlatban nem részesülnek. Legtöbb esetben csupán a saját biztosítójuktól kapnak egy levelet, melyben feltüntetik az új árakat. Amennyiben ezek az árak nem felelnek meg, akkor a legtöbb járműtulajdonos az internet segítségével biztosítási alkusz cégnél köti meg az új biztosítást.

Joomla SEF URLs by Artio