Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

A kötelező biztosítás díjszámításának menete

2017. szeptember 12., kedd

A kötelező biztosítás megkötése nem egy opcionális dolog, erre törvény van, számunkra ez kötelezettség. Sokan ezt egy ablakon kihajított összegnek tekintik, és mint olyan, megpróbálják a lehető legalacsonyabb díjú biztosítási szerződést megkötni. Mindenkinek megvan a maga taktikája, hogyan jusson a lehető legolcsóbban a biztosításhoz – folyamatosan figyelik a biztosítók hirdetéseit, internetes kalkulátorokkal számításokat végeznek, és a többi. Pedig valójában a biztosítás összege nagyban múlik rajtunk!

Kevesebben váltanak KGFB-t 2016-ra

2015. november 04., szerda

Az első napok tapasztalatai alapján kevesebben váltanak kötelező biztosítást 2016-ra, mint a tavalyi kampány hasonló időszakában. Az átlagos díj kb. 15.000 Ft nőtt (+baleseti adó), a legkedvezőbb díjakat - természetesen átlagosan - Allianz, K&H, MKB, Signál és az Union Biztosítót választja. A biztosítók díjbevétele éves szinten a kötelező biztosítási módozatból ismét meghaladhatja a 100 milliárd forintot 2016-ban.

Kötelező biztosítás 2016 - drágulnak a díjak, de... !

2015. november 02., hétfő

kgfb 2015

A biztosító társaságok közül 13 közzé tette a kötelező biztosítás 2016. évi díjakat, amelyek jelentős drágulást mutatnak az előző évekhez, illetve az évközi díjakhoz képest is. A drágulás után a magyarországi díjak még mindig a legolcsóbbak közzé fognak tartozni 2016-ban is, mivel pl. Németországban több mint négyszer ekkora kötelező díjon szerződhetnek az ügyfelek, de még a romániai ügyfeleknek is kétszeres díjak kell fizetniük. A díjemelkedést a biztosító társaságok a növekvő kárkifizetésekkel magyarázzák, mivel egy kötelező kárra majdnem 500.000 Ft kártérítést fizettek ki tavaly, valamint a csökkenő üzemanyag árakkal, mivel többet autózunk, ezáltal nagyobb a kárgyakoriság is.

A jelenlegi kampányban mintegy 2 millió autós vehet részt, mivel kb. ennyien vásárolták 2010 előtt a gépjárművüket, náluk az évforduló még mindig január 1. A később vásárolt autók esetében az új szabályozás szerint a vásárlás dátumától kell megkötni a kötelező biztosítást, amely megjegyezik az évfordulóval is. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenki váltani fog, de mindenki számára érdemes ellenőrizni a 2016. évi kötelező biztosítási díjakat, mivel ez csupán pár percet vesz igénybe az online kalkulátor segítségével.

A váltok száma a kampány idejént előzetesen kb. 250-300 ezer autóst jelenthet, mivel a drágulás miatt többen fognak olcsóbb kötelező díjakat keresni 2016-ra, illetve az Astra megmaradt kb. 40 ezres ügyfélállománya is most kereshet magának új biztosítót.

A mostani kgfb 2016 évi kampányában tehát az ügyfelek célja leginkább az emelkedő díjak elkerülése, illetve a díjemelés minimalizálása lehet a fő cél. Érdemes ennek érdekében vállalni az egyösszegű bankkártyás vagy utalásos díjfizetést, több más biztosítással történő - casco vagy lakásbiztosítás - együtt kötését, elektronikus kapcsolattartást a biztosítóval ("e-kedvezmény"), amelyek segítségével akár 50%-os díjkedvezmény is elérhető a tarifális díjakhoz képest. A mostani tarifákban új kedvezményt nem hirdettek meg a biztosítók 2016-ra, azonban több pótdíjat bevezettek, így a csomagszállítók és autós futárok is jóval magasabb díjakon szerződhetnek csak 2016-ra.

Az évfordulóval érintett ügyfeleket a saját biztosítójuk az évforduló előtt 45 nappal írásban értesíti az általa ajánlott következő évi díjakról, azonban ettől függetlenül már most érdemes számolgatni a kötelező biztosítás kalkulátor 2016 évi díjakat online az oldalunkon.

 

Astra Biztosító - nem köthet új biztosítási szerződést

2015. szeptember 02., szerda

A MNB 2015.09.01-i közleménye alapján a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe már nem fogadhat be új biztosítási szerződéseket, díjnemfizetéssel megszűnt kötelező biztosítási szerződések is csak már másik biztosító társaságnál köthetőek újra. Az intézkedés oka, hogy a romániai piaci felügyelet a biztosító engedélyét hivatalosan is visszavonta és felszámolási eljárást kezdeményezett.
Joomla SEF URLs by Artio